söndag 2 oktober 2011

Thunder in Paradise 3 - Kanalkungens hemlighet

Titel: Thunder in Paradise 3

År: 1994

Land: USA

Genre: Action

Publik: Andreas, Daniel, Christian, Johanna, Spong


Handling: Hurricane Spencer och hans kompanjon/älskare Bru tillfångatar en colombiansk knarkbaron (som ser ut som Fidel Castro) på uppdrag av FBI. Knarkbaronens högra hand, Lee (som ser ut som en asiatisk Che Guevara) blir sur. Samtidigt börjar Hurricanes dotter i någon sorts flummig waldorfskola. Lee tar då tillfället i akt att anfalla skola och hålla alla barn och lärare som gisslan. I utbyte mot gisslan vill Lee att hans boss knarkbaronen ska sättas på fri fot. Men det vill inte FBI. Vad göra? In med Hurricane, Bru och Bru's brorsdotter (som hemskt gärna vill bli pinuppa) i skolan för att frita gisslan!

Minnesvärda scener: I vanlig ordning levererar Hulk Hogan och hans gäng mer en serie spektakulära scener än en sammanhållen story. Vi inleder med öppningsscenen. En man in hockeyfrilla håller konsert på stranden och sjunger: ”Girls really turn me on! The way they walk, the way they talk! Girls really turn me on!”. Denna textrad repeteras i oändlighet medan ett gäng silikonstinna ungmör bröstar sig fram på stranden, Men...det sitter en tjej och surar. Vad nu? Det är Brus brorsdotter och den snälle farbror Bru går fram och frågar. Hon kan ju aldrig bli model som de snygga tjejerna, säger hon. Jodå, säger hennes snälle farbror och sliter av henne tröjan. Och pass på! Under den stora döljande tröjan fanns en silikonjänta redo att ta sig an världen! Tack, farbror Bru! En annan bra scen är när Hurricane ska smyga sig på knarkbaronens gäng. Först och främst envisas han med att gå igenom en flock flamingos som blir mycket upprörda. Detta gör han flera gånger trots att de väsnas så att hela ön kan höra. Sen när han väl är framme så ser hela miljön misstänkt ut som en åktur i Disneyland med guldgrävartema. Tilläggas bör att Hurricane är snyggt camouflagemålad så när som på hans platinablonda hår som glittrar grannt i solen.

Minnesvärda citat:

Bru angående sitt stöd till sin brorsdotters val att bli proffisionell slampa:

I am catapulting her to the world of honor!”

Omdöme:

Tredje filmen i serien är tyvärr den svagaste. Det är en hel del utdragna scener som utan problem hade kunnat kapats ned. Det bästa med denna filmen är att karaktären Hurricane Spencer äntligen klivit ut ur garderoben. Han är totalt likgiltig inför alla skumpande kvinnor som svassar omkring på stranden där han håller till. Hurricans kompanjon Bru kämpar dock med näbbar och klor emot att erkänna sin homosexualitet. Han överkompenserar sin längtan efter breda, håriga bringor genom att vara så manlig att han exempelvis hänvisar till sin vän Kelly som ”Legs”. Värdigt.

Alla tre filmerna är korkade men denna, den sista filmen, tar priset. Exempel: När hjältarna ska bryta sig in i skolan för att rädda gisslan så ska de ta en hemlig väg som Brus brorsdotter använde när hon gick i skolan. Hon använde denna bakväg för att smita ut och träffa killar. Vägen går under vattnet via kloaker och tunnelsystem för att slutligen nå skolan. De behövde syrgastuber för att ta sig dit. Känns det som en trolig väg för en tolvårig flicka att använda sig av?

Visste du att: ”Thunder in Paradise” egentligen är en TV-serie på 19 avsnitt som klippts ihop till tre filmer. Så om du känner dig hågad finns det massor mer att tillgå.

Inga kommentarer: