lördag 26 mars 2011

I de lugnaste vattnen ...


Titel: Mega Python vs. Gatoroid
År: 2011
Land: USA
Genre: Action-katastrof-film
Publik: Daniel, Andreas



Handling: Dr Nikki Riley är en djurrättsaktivist. Hon bryter sig in i nåt hus där det finns en massa pytonormar i burar och släpper ut dem i Florida Everglades vatten. Denna nyvunna frihet gör av någon anledning ormarna enormt stora. Med större kroppsmassa växer aptiten och ormarna börjar förse sig av den lokala delikatessen, människor ...

Skogsvårdaren Terry O´Hara verkar inte besväras av att ormarna äter alla. Som en gest skickar hon ut några alkis-jägare med m16 att sporadiskt skjuta omkring sig i skogen. Det är inte förrän Terrys man, när han pissar mot ett träd, överrumplas och blir uppäten av en orm, som hon inser att de är livsfarliga. Hon gör det enda logiska och pressar kycklingar fulla med anabola steroider som hon sedan matar alligatorerna med. Trots detta, till synes, felfria schackdrag så går allt fel. De nu enorma alligatorerna börjar istället samarbeta med ormarna och hotet blir mer allvarligt än någonsin. Terry O´Hara tvingas nu samarbeta med sin antagonist, djurrättsaktivisten Dr. Nikki Riley för att mänskligheten ska ha någon chans att överleva.





Minnesvärda scener: Den inledande scenen med Terry O´Hara är bra då hon bär korta shorts. Både Daniel och Andreas reagerade på att hon hade bajs på benen. Men det visade sig senare i filmen, när hon ramlar ner i en fontän, att de bara hade sminkat över hennes tatueringar och tyckte att färgen brun var passande mot hennes mjölkvita ben. Även alla scener som blandar skådespelare med dataminerade sekvenser är bra. Den begränsade grafiken kräver en hel del fantasi för att pussla ihop vad som faktiskt sker på tv-skärmen. Scenen när vice-sheriffen Angie dödar en alligator stor som ett hyreshus med en pistol är också stark, eftersom hon sekunden efter bits itu av en megapython.


Minnesvärda citat: Angie: ”How are you gonna take care of it?”

Terry O´Hara: ”We need a bigger gator!”




Omdöme: Vi lever i svåra tider. Tsunamis och jordbävningar avlöser varandra. Moder jord vrålar, men mänskligheten lyssnar inte. Därför är en film som Mega Python vs. Gatoroid viktig. De tar tag i miljöproblemen, ruskar om alla arroganta människor och skriker ”Hey, do something!” Det spelar ingen roll att karaktären Terry O´Hara framstår som ett par enorma tuttar på fötter, eller att reptilforskaren Dr. Diego Ortiz väljer att spränga djur hellre än att forska om dem. Vem bryr sig om att de har använt en Commondore 64 som verktyg under dataanimationerna? Det är budskapet som är det viktigaste, nämligen: Släpp ut ormarna, de ska inte leva i burar. Men om ormarna äter människor, så ge krokodilerna steroider så att de i sin tur kan bekämpa ormarna. Men om ormarna äter krokodilernas ägg så kommer ormarna i sin tur också få i sig steroider och bli enorma. Därför måste alla dö, och på så sätt rädda naturen.





Visste du att: Denna film aldrig gick på bio utan distribuerades direkt till tv.


Inga kommentarer: