söndag 6 mars 2011

Copperhead och den perverse Sherlock Holmes vs. Dr Satan och Achmed Ahmadinejad

Titel: The Deathless Devil
År: 1973
Land: Turkiet
Genre: Superhjälte-action
Publik: Daniel, Andreas
¨


Handling: Professor Dogan har uppfunnit en lampa som kan fjärrstyra saker som exempelvis ett flygplan. Den uppfinningen vill Dr Satan komma över på för att kunna styra sin armé av robotar. Hitintills har Dr Satan bara kunnat styra en robot som befunnit sig i samma rum som robotkontrollpanelen. Detta begränsar helt klart alla planer att a över världen. Professor Dogans kollega blir kastknivsmördad av Dr Satans lönnmördare. Som tur är hinner Dogans kollega spela in ett meddelande till sin son. Sonens namn är Tekin, en vanlig kille. Tekin får höra att hans far en gång var superhjälten Copperhead. Han bestämmer sig för att axla sin faders huva och bli Copperhead i ett försök att stoppa Dr Satan. Till sin hjälp har Copperhead den tokige Bitik som, utklädd till Sherlock Holmes, ränner omkring och gör tokiga miner och sextrakasserar kvinnor. Situationen ställs på sin spets när professor Dogan kidnappas av Dr Satan.




Minnesvärda scener: Så fort Dr Satan är med så blir det bra. Han är en glad prick vars smittsamma skratt gör det svårt att inte älska honom. Copperhead är som tur immun mot Dr Satans älskvärdhet. Det finns många rafflande actionscener där Copperhead allt som oftast utför hoppattacker mot sina motståndare. En annan bra scen är introduktionen av den fjärrstyrda roboten då den går till anfall för första gången, det går minst sagt långsamt för den att nå sitt mål. En världsinvasion med dessa robotar kommer ta generationer att genomföra.






Omdöme: Det finns inte en död sekund i denna film. Slagsmål, biljakter och Dr Satans härliga skratt avlöser varandra i tät följd. Filmen är som en tågvagn full med nitroglycerin som slitit sig loss från loket och rusar nerför en bergsida mot en liten stad full med arga cowboys och elaka riddare som slåss mot varandra. Dock satt Daniel under hela filmen och önskade livet ut Bitik.










Inga kommentarer: