söndag 3 juni 2012

Coola ispirater?


Titel: The Ice Pirates

År:1984
Land: USA
Genre: Sci-fi
Publik: Andreas, Daniel







Handling: I framtiden kommer hela galaxen vara torrlagd och vatten en värdefull handelsvara. Stopp och belägg! Hela galaxen?! Japp, hela galaxen. Så dumt! Japp. Vi fortsätter: Denna jobbiga situation ger naturligtvis upphov till profitörer som roffar åt sig av denna livsviktiga vara. De värsta (men också charmigaste) är ispiraterna! De snor enbart vatten av elaka typer och de gör det med ett bredbent haha! innan de svingar sig över en avgrund så att kråsskjortorna fladdrar i vinden. Nu råkade dock två av ispiraterna bli tillfångatagna av någon form av ondskefullt imperium vilket leder till en prinsessa i nöd plus jakten på en hemlig planet där det ska finnas en massa vatten. Spännande blir det dock aldrig. Inte heller särskilt kul, trots att detta troligtvis var regissörens avsikt.


Minnesvärda scener: Det var inte mycket som var bra med denna film. Exempel på det är samtliga scener som involverar robotar. Robotarna är klantiga, fega och dumma. Det är svårt att förstå logiken i att bruka robotar som arbetskraft när de helt uppenbarligen är idioter. Regissören måste helt enkelt älska tokiga robotar för det slängs in scener med knasiga robotsituationer. Värdelösa regissör! Dessutom är han djurplågare. I en scen ska en skurk ha en rymdpapegoja på axeln. Hur får man en papegoja att se rymdig ut? Man plockar fjädrarna så klart! Helt oförståligt. 


För att fördjupa filmens idioti så dricker folk i stort scen varenda scen. Torrlagd galax så när som på all vätska som alla har tillgång till förstås. Framåt slutet i filmen så befinner sig piraterna i strid med skurkar samtidigt som deras skepp befinner sig i någon sorts tidsförskjutning. Det blir rätt balla klipp där tiden saktas ner och snabbas upp men regissören vrider på sitt ”nu gör vi det här till skit”-reglage och hittar på tokiga sekvenser där folk blir äldre och får lustiga frisyrer. Fingertoppskänsla.


Minnesvärda citat: Den charmige ispiraten Jason hittar prinsessan i djup sömn på ett skepp. När han blir lite stressad av att piraterna måste dra:
What ever happened to rape and pillage?” Han ville alltså våldta prinsessan medan hon var i någon sorts rymdsömn.


Omdöme: Denna film kallas för en komedi, men i komedier bör man skratta åt det så är avsett att vara roligt. Våldtäktsmän och plockade papegojor är inte så kul. Det är inte heller kul att den grundläggande premissen för filmen gång på gång urvattnas (oh no he did'nt!) av att alla dricker samt käkar en massa frukt. Vart får de vattnet från? Eller att en planet med vatten ska rädda hela galaxen från uttorkning. Skådespelarna verkar himla nöjda med det hela i varje fall. De har glimten i ögat, tungan i kinden och huvudet i röven genom hela filmen. Hur sålde de förresten in filmen till MGM?

Ispirat-regissör: ”Four words: Pirates that steal ice.”
Filmbolagschef: ”Hell yeah! Give this man a cigarr, a bucket of cognac and a shitload of money!


Visste du att: Det finns inga rapporterade fall av pirater som stulit is.


Inga kommentarer: