onsdag 23 februari 2011

Hjälten heter Ace Hunter


Titel: Megaforce
År: 1982
Land: USA
Genre: Futuristisk techno-action
Publik: Andreas, Daniel, Johanna


Handling: Det finns en hemlig superorganisation bestående av gräddan av eliten inom militär och teknologi. De är en sorts ambulerande attackstyrka som kan sättas in varhelst friheten hotas. De har tillgång till all den senaste superavancerade teknologin inom vapen och annan utrustning. De är väldigt stolta över sina hologram exempelvis. Alla medlemmar är handplockade för att de är de bästa som finns. Men ingen är bättre än deras ledare: Ace Hunter. Han är snyggare, smartare och bär tajtare kläder än alla de andra tillsammans.



Vad som sker i filmen är något oklart. Det är mycket teknik och klart en hel del action. Det blir mycket skottväxlingar och sladdar i sanden med snabba fordon. Kruxet är att det inte finns någon fiende utan man skjuter till höger och vänster men alla är kompisar. Fast vem vill inte vara kompis med Ace Hunter? Vi tror att legosoldaten Duke Guerera kan vara skurken men samtidigt är han bästis med Ace Hunter. General Byrne-White är en annan kanditat som skurk men han har också nåt sorts kompisförhållande med Megaforce, som han sen sviker men sen så skrattar alla lite åt det så det var kanske ok. Sen spränger Ace generalens helikopter.




Minnesvärda scener: Det finns mycket utfyllnad i denna film. Häftig teknik ska visas upp så fort chansen ges. Men mellan dessa lite småtrista scener så görs storverk. Alla scener som Ace Hunter är med i är lysande. Han dominerar vart ögonblick. Kanske är scenen när han flyger med sin motorcykel in i ett flygplans lastlucka ändå det som lyfter hela filmen. Vi kommer heller aldrig glömma Ace Hunters introduktionsscen när han och sitt MegaForce spränger färgglada ballonger med raketkastarna från sina motorcyklar.





Omdöme: Filmen ställer David Lynch på skam med en story som kan tolkas hur som helst. Det är väldigt mycket teknik som tyvärr får lite för mycket utrymme. Om man är ett fan av tajta kostymer, fräcka motorcyklar och män i pannband så är det här helt rätt.







Inga kommentarer: