torsdag 7 september 2023

Att peaka på högstadiet

Titel: Zombier - En Svensk Zombiefilm

År: 2023

Land: Sverige

Genre: Splatterfilm

Publik: Daniel, Rita



Handling: Detta blir en utmaning. Men sen när har Film i Veckan bangat för en utmaning? Aldrig! Så here we go:. En “Dr Mengele” (hehe, satan vilken jävla DEEP CUT) skapar ett zombievirus som gör folk i Stockholm till zombies. Tre blandmissbrukare (de knarkar och super SOM I HELVETE) sitter i sin lägenhet och håller på. En av dem dör i överdos (SJUUUKT), den andra har ihjäl hyresvärden (SÅ JÄVLA FUCKED), som de sen styckar (VAFAN HÄNDER LIKSOM). Sen ger dom sig ut på stan och ba´ SLAKTAR och en har ihjäl den andras morsa HELT JÄVLA RANDOM! Sen får en ETT FUCKING SVÄRD och KÖTTAR SOM FAN! Sen drar de hem och den döda polarn är en JÄVLA ZOMBIE nu och de andra två blir zombies och sen ba knarkar de och super vidare fast som zombies liksom! SÅ JÄVLA SKÖN GREJ!!! Nu tänker du: “Jahaja, Film i Veckan har råkat få se en film gjord av tre högstadiegrabbar som fått härja fritt!” Nej, dessvärre icke! Det är tre män i övre medelåldern som skapat denna film; tre fullvuxna karlar helt utan förmildrande omständigheter.


 

Minnesvärda scener: Finns inga, eller jo kanske. En scen där karaktären Fred har ett känslosamt ögonblick med sin mor är minnesvärd för det är helt uppenbart att de bara låtit kameran rulla när de två skådisarna fick feeling och trodde att de kunde skådespela. Det håller på för länge och har ett engagemang som den totala frånvaron av talang hjälper till att göra en mycket pinsam scen. Tror dessutom att det är skådespelarens riktiga mor i den scenen. Obehagligt.


    

Minnesvärda citat: Som de försöker! Det ska sägas tuffa/roliga grejer hela tiden men allt är dåligt och lite tragiskt. Så det blir inget. Istället så googlade jag “best quotes” och högst upp på listan fanns ett citat av Nelson Mandela: “The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall.” Minnesvärt, Nelson!


  
 


Omdöme: Det finns liksom inga ursäkter för denna film. Det är inte kul. Det är inte snyggt. Det är inte provocerande. Det är bara uselt. Inte ens som en kul grej kompisar emellan fungerar det, eftersom de ju lagt upp den på Youtube. De kör med lågnivå-humor som att reportern med kraftig utländsk brytning heter Markus Markusson. En snubbarna som som har huvudrollerna har ändå jättesvårt att ta sig över denna mycket låga tröskel för humor: Efter ett tag så försöker han vara tuff och farlig i sin roll vilket varken hans skådespelartalang eller utseende kan backa upp. Mannen ser ju ut som nån som gillar att ha extra mycket messmör på sin tekaka. Det är en lågbudgetfilm men det går ju att hitta intressanta platser att spela in film på även om man inte har pengar. Dessa herrar är dock för lata för att lämna bostadsområdet de bor i, så cirka 50% av filmen utspelar sig i ett källarförråd. Men sakta i backarna nu! Det kanske är... satir? Kanske handlar det om Covid, eller lame stream media eller invandring? Kanske. Men det är ju också det sämsta försvaret att dra fram när man gjort en usel film.


  
 


Visste du att: Den här filmen är inte så bra.





Inga kommentarer: