tisdag 12 maj 2020

Filmen som världen inte behövde




Titel: The Amazing Bulk
År: 2012
Land: USA
Genre: Action
Publik: Daniel, Andreas, Christian




Handling: Forskaren Hank har det jobbigt. Hans försök att skapa ett supersoldat-serum åt amerikanska armén går illa, alla försöksdjur dör när de injiceras med den lila vätskan som ska ge dem superkrafter. Som om det inte vore nog så strular han med sin arbetsgivares dotter. Den sure generalen vill INTE se sin dotter gift med en sluskig forskare med tribaltatueringar. Vilket är helt förståeligt! Hank är inget charmtroll. Han han har konstant ett ansiktsuttryck som ser ut som det en sur man som får en stroke skulle ha. Och som samtidigt blir arg över att han får en stroke för att han tappade sin kaviarmacka i knät när det hände. Men visst, utseende är inte allt! Nog har Hank några försonande drag? Nä. Han är en jäkla gnällpelle. Men det blir en himla skillndad när han injicerar sig själv med supersoldatvätskan! Han förvandlas till en gigantisk lila könlös tjocksmock! Kanske inte en förändring för det bättre men ändock förändring. Detta förändrar allt! Generalen får en plan: Kan inte Hank (i formen av det lila monstret Bulk) ta itu med superskurken, öhm... Kantlove. Om Hank gör det kan han få gifta sig med generalens väna dotter. Herregud, vad det inte leder till något kul för nån! Allra minst publiken. Jävla skitfilm.



Minnesvärda scener: Så många att välja mellan! Och med det menar jag att det inte finns några! Filmen är en soppa kokt på stock animations från 90-talet och avföring. Visst, det var kul första gången Bulk dök upp, men samma animation används cirka 45 gånger filmen igenom. Tillsammans med disparata animationer av aliens, goblins, en fransk bulldog, riddare, dinosaurier, etc, etc. Lite bra är iofs de scener där regissören Lewis Schoenbrun behövt toucha upp med lite MS Paint. Han lyckas göra redan ful grafik snäppet fulare.



Minnesvärda citat: När Hank förvandlats till Bulk första gången så vandrar han stadens regniga gator av oklara anledningar. Han råkar vandra rakt in i ett rån och får pistolen riktad mot sig vilket triggar en förvandling till the Amazing Bulk! Bulk viftar ofokuserat med händerna så att rånaren dör (eventuellt av åsynen av så hemskt dåliga animationer). När Hank sedan vaknar som sig själv bredvid den döde rånaren så säger han: ”You aint so tough without your gun now are ya!” Man kan ju tycka att han snarare inte är så tuff på grund av att han är död.



Omdöme: The Incredible Bulk är en klar kandidat till sämsta filmen i världshistorien. Det finns inga förmildrande omständigheter. Här det ingen passionerad regissör som trots budget- och talangbegränsningar ändå lyckas få ihop en film. Nej, Lewis Schoenbrun försöker inte ens. Hans plan var att göra en sk mockbuster av Marvel's Spindelmannen och på så sätt tjäna pengar på idioter som råkar ta fel film i videobutiken/streamingtjänsten. Han köpte billiga datoranimationer satte igång med nåt som på nåt mystiskt sätt blev en Hulken-kopia istället. Samtidigt så lyckas Schoenbrun knappt få ihop en film där storyn inte går att följa. Sista kvarten är bara en serie animationer som varvas om vart annat medans Bulk påstås springa mot Kantloves slott samt sen jagas av en kärnvapenmissil. På detta sätt lyckas regissören pressa upp filmen en kvart över entimmessträcket. 




Skådespelarna är kassa, och det brukar ju vara kul men de slösas bort. Schoenbrun lyckas slösa bort kassa skådisar! Det är ju näst intill omöjligt men han verkar föredra att varva samma dåliga datoranimation gång på gång istället. Skådespelaren som spelar skurken Kantlove får däremot otroligt mycket utrymme, för han är ju så bra! Det tycker i alla fall Randal Malone, han som spelar Kantlove. Att han älskar sig själv och sitt skådespeleri är uppenbart. Det är som att se en skål marzansås långsamt sörpla upp sig själv i ensamt välbehag.




Visste du att: Det tog fyra månader att skriva manuset till The Amazing Bulk. Redaktionen gissar att två av dessa månader var skrivkramp, en månad var semester och ungefär 29 dagar och 23 timmar var toapauser.



















Inga kommentarer: