tisdag 21 april 2020

HAAAAAAAAWK!!!



Titel: The Beastmaster III
År: 1997
Land: USA
Genre: Sword and Sorcery
Publik: Hanne, Andreas


Handling: Det är viktigt att sätta upp mål i livet, av flera anledningar. Strävan efter att uppnå mål leder till att man lär sig nya saker, med tiden gör förbättrade prioriteringar, uppnår en personlig mognad eller stiftar nya bekantskaper, kanske rent av nya vänner för livet? Lord Agon har också mål. Ett mål egentligen. Han vill lägga sina fingrar på amuletten “Eye of Braxus”. I amuletten sover nämligen en vresig demon-gud. Och demon-gudar är alltid praktiskt att ha i sitt crew när pilar och yxor och magiska spells flyger genom luften. Problemet är att amuletten hänger runt King Tals hals och kungen vill gärna behålla sitt fina halsband. Men den onde Agon har svårt att skilja på “ditt och mitt”- principen. Häri ligger alltså konflikten och Lord Agon använder hela sin arsenal av onda krigare för att komma åt amuletten; alltså stora killar med sporadiska inte-alls-heltäckande rustningar som skyler förvånansvärt få vitala organ. Men kungen är inte helt lottlös, han får hjälp av Dar the Beastmaster, och hans resande zoo av vilda djur!







Minnesvärda scener: Dar the Beastmaster ska vara sexig. Det var han nog när han spelade in sin första Beastmaster-film 1982. I den tredje filmen, som spelas in 16 år senare, är Dar the Beastmaster nu i femtioårsåldern. Kroppen är fantastisk, han har verkligen ätit sin havregrynsgröt varje morgon. Men det blir väldigt skumt när han ska förföra en trettio år yngre kvinna i en het och passionerad kyss, eftersom han ser ut som sköldpaddan Skalman från halsen och upp. Det blir mest kladdigt och obehaglig för alla inblandade.

En annan mycket bra scen är *SPOILER ALERT!* när demon-guden Braxus vaknar ur sin sömn och hamnar i en slutfight med Dar the Beastmaster. Detta är alltså den scenen som är hela filmens crescendo, det vi alla väntat på. Klimax. Demonen visar sig bestå av gummi lika stelt som som såna där industrirör som legat i marken sedan 70-talet. Demonen har minst sagt stela leder. Hans käke har låst sig i halöppet läge. Han vill inget hellre än att gå och sova igen. Han ser ut ungefär såhär.  






Minnesvärda citat: Varje gång Dar the Beastmaster ska kalla på sin hök så vrålar han “HAAAAWK!” Det är svårt att beskriva hur det låter men om du tänker dig att en tågvissla får en hjärtattack och vrålar ut i ett rum fyllt av helium, så kommer vi kanske i närheten av den isande höga frekvensen.





Omdöme: Jävla hårig soppa till film detta är Besvikelse. Normalt sett är det få genre som är så bra som Sword and Sorcery.  Häri ryms monster, häxor, män i höftskynken och svulstiga muskler, kvinnor med tutt-skydd i metall. blixtar-bollar och svärd. En genre där endast fantasin sätter gränser. Men Dar the Beastmaster ser mest förvirrad ut genom filmen. Han har en lite vilsen blick när han irrar runt i landskapen med sin hök, två illrar och ett gammalt lejon. De strösslar med lite tuttar ibland i sina försök att vinna tittarnas intresse. Det är en hel del fighter och sköna 90-tals dataeffekter, men det räcker inte hela vägen fram. Dar och hans crew drar mest svärden efter sig genom landskapen. Det enda som stoppar en från att somna är när Dar the Beastmaster plötsligt, och från ingenstans vrålar på sin HAAAAAAWK!!!!



Visste du att: Mannen som spelar Dar the Beastmaster, Marc Singer, även var med i kultserien V. Han har även svart bälte i Kung Fu.


Inga kommentarer: