söndag 19 juni 2011

Kalla den änglamarken eller bigfootskogen om du vill


Titel: Bigfoot
År:
2008

Land:
USA

Genre:
Sasquatch horror

Publik:
Daniel, Andreas, Christian


Handling: En elitsoldat återvänder till sin hemstad efter att ha fått utstå att bli anklagad inför krigsrätten. Han är naturligtvis oskyldig men så lätt går det inte att tvätta bort stämpeln av att vara en kille som slåss med generalers söner. Ett tungt stigma. Han är dessutom ensam förälder till en dotter på typ 10 år. Ännu ett stigma. Dessutom blir han retad av en tjockis på en bar. Stigma! Trauma! Som tur är så slår elitsoldatens kompis sheriffen ner tjockisen. Sheriffen har ett ganska löst förhållande till regelboken kan man säga. Men allt detta är petitesser i jämförelse med de djurkadaver som dyker upp kring den lilla staden. Kan det vara en björn som attackerat djuren? När människor till slut blir angripna så anar elitsoldaten oråd. Javisst ja, han råkade se en bigfoot tidigare i filmen. Därav hans oråd. Filmen följer sedan mönstret för bigfoot horror: Mer lik upptäcks, ett gäng fyllskallar med pumphagel ger sig ut i skogen med sina pickuper och slutligen möts hjälten och monstret i en giganternas kamp. Vem som vinner? Se filmen.


Minnesvärda scener: En gammal man är ute i skogen på sin dagliga skogspromenad. Han är en sann naturälskare och detta illustreras med att han likt ett dårhushjon ramlar omkring i skogen med kamera, skrattar och tjoar alltmedan han fotar flora och fauna. Sen rycker en bigfoot av honom armen. Bigfoot sticker även ut sin egen arm ur en buske och rycker tag i en basebollspelande snorunge som flyger in i buskaget. Publiken i denna match består kanske av hundra personer. Av alla dessa var det bara elitsoldaten som såg den gigantiska håriga armen. Det bör noteras att bollen var exakt där snorungen blev inryckt i skogen. Slutscenen där bigfooten slåss mot elitsoldaten är värd att nämnas. Den inleds med att elitsoldaten plockar fram fyrverkerier som han skjuter mot bigfooten. Dessa fjuttbloss skulle man lätt kunna bränna sig på. Lätt! Men bigfooten ba' tar'råm! Ba' heeelt oberörd!




Minnesvärda citat:

(I en scen där rättsläkaren undersöker ett blodigt lik i skogen medan han inmundigar en macka)

Polis: "How can you eat? That's disgusting!"

Rättsläkaren: "What?"

Polis: "Rye bread? Gross!"

(Hehe...jävla skön kommentar)


Omdöme: Vi har en förkärlek för bigfoot på denna blogg. Denna film gjorde oss inte besvikna: Kassa skådisar, dialog som saknar sans och reson, gammal man som säger att det är en bigfoot men som alla kallar för knäppgök, psykologiska krumsprång samt tjockisar i camouflage som beslutar sig för att dela på sig när de jagar bigfoot. Denna film har allt! Bigfooten ser dessutom rätt läskig ut om än mer som en Uruk-Hai än en bigfoot.


Visste du att: I varje elitsoldats vapengömma ligger fyverkerier sida vid sida med pumphagel och automatpistoler.


Inga kommentarer: